İdil'in Yemekleri - Balkabaklı Tavuklu Erişte (+8ay)

Tamamen uydurma bir tarif. Tek amacım yeşil mercimek denemekti :) Sabah kalktım haşladım. Sonra yeşil mercimek aklımda erişte ile bütünleşmiş olduğu için elim otomatik erişteye gitti. Erişte ev yapımı ama ben yapmadım, sağolsun bir arkadaşımın annesi torununa yaptığından bize de ayırıp verdi 💜 Ben yaparsam eğer burada da tarifi paylaşırım. Sonrası tam bir uydurma. Evde ne varsa, İdil ne severse diye karışık bir yemek oldu. Cidden karışık oldu, kaşığı uzatırken pek umudum yoktu. Balkabağı ve sarımsak tanıdık tatlar olduğu için durumu kurtardı bence. Yemeye başlayınca çektim fotoğrafı da, İdil yediyse her çocuk yer umudu ile tarifi yazayım.



Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti 
  • 1 ince dilim balkabağı 
  • 1 yemek kaşığı ev yapımı erişte
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Tavuğun haşlanma suyu (tavuk ve mercimekleri püre yapmak için)

Balkabağını minik zarlar şeklinde doğrayıp, buharda haşlayın. 1 parça kalça ya da göğüs etini 1 diş sarımsak ile haşlayın. Haşlanan tavuk etinizi didikleyin. 2 yemek kaşığı kadar tavuk etini, yeşil mercimek ve haşlama suyunun içindeki sarımsağı rondoda sos haline getirin. Kuru olacak o yüzden 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ve haşlama suyundan azar azar ekleyin. Koyu bir sos kıvamında olması lazım. Tavuğun haşlama suyunda (az ise biraz daha sıcak su ekleyerek) erişteyi haşlayın. Erişte yumuşayıp suyu azalınca tavuklu mercimekli püreyi ekleyin karıştırın. Bu sırada muhtemelen balkabakları haşlanmış olacak. Onları olduğu gibi erişteye karıştırın, tereyağını ekleyin bir kaç kez çevirin ve ılıması için ocaktan alın. Miniklere afiyet olsun :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook